Рекорд: Най-скъпите пържени картофки на света струват 330 лева

Пържените картофки са любими за похапване на милиони хора по света. Но, колко бихте платили за порция от това хрупкаво изкушение?

Ако искате да опитате картофки – рекордьор, ще трябва да броите 330 лв. (200 американски долара). Двама американски шефове разбиха всички рекорди, като приготвиха картофки, които си спечелиха отличие от Гинес.

Картофите, които са специален калифорнийски сорт са предварително бланширани в шамапнско Dom Perignon и френски шампанизиран оцет. След това се пържат три пъти в гъша мас от свободно отглеждани гъски.

На финала пържените картофки се овкусяват с трюфелова сол, трюфелово олио и щипка настъргано сирене пекорино от Умбрия, Италия. И за допълнителна доза лукс се поръсват с черен летен трюфел. Поднасят се в скъп френски кристал.

„Много сме щастливи, че продуктът ни беше отличен от „Световните рекорди на Гинес“ като най-скъпите пържени картофки в света. Те са „крем де ла крем“ на пържените картофки“, сподели шеф Джо Калдерон. Ресторантът, в който се предлагат картофките за 200 долара е един от най-популярните в Ню Йорк.

Източник: Дарик нюз