Районният съд наложи глоба на мъж за нападение над лекар от Спешното отделение на МБАЛ-Пазарджик

1800 лева глоба наложи Районен съд-Пазарджик на 35-годишния Стефан Стоянов от Пазарджик за нападение над лекар от Спешно отделение на МБАЛ-Пазарджик. Делото се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие без разпит на свидетели и вещи лица, след като подсъдимият призна вината си и беше освободен от наказателна отговорност с налагане на административно наказание.

Нападателят е признат за виновен за това, че на 5 февруари 2020г. в сградата на Спешно отделение е причинил лека телесна повреда, изразяваща се в травматичен оток и болезненост в областта на лявата предмишница и представляваща причинени болка и страдание без разстройство на здравето, на медицински специалист – доктор Николай Недялков, при осъществяване на функцията му като дежурен лекар в Спешно отделение при МБАЛ-Пазарджик. Решението на съдия Стела Михайлова може да се обжалва в 15-дневен срок пред Окръжен съд-Пазарджик.

„Озадачен съм от малката присъда. Според мен трябва да има ефективни наказания за такива посегателства над медици“, коментира решението пострадалият лекар д-р Николай Недялков. Той обяви, че ще предяви в съда граждански иск срещу своя нападател за причинените му неимуществени вреди.