Районна прокуратура-Пазарджик привлече като обвиняем и задържа мъж за грабеж спрямо 75-годишна жена

Районна прокуратура-Пазарджик привлече като обвиняем С.А., на 24 г., за това, че на 24.05.2023 г. в гр. Пазарджик, обл. Пазарджик, е отнел чужди движими вещи – златни накити, от владението на пострадалата 75-годишна жена, без нейно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила –  престъпление по чл. 198, ал. 1 от  Наказателния кодекс.

Установено е, че на 24 май 2023 г. С.А. се намирал в района на бул. „България“ в гр. Пазарджик. Той забелязал 75-годишната жена, която вървяла към близък жилищен блок. Настигнал я до един от входовете, съборил я на земята и със сила отнел от нея златните й накити – синджир и златна висулка към него, след което избягал.

Подаден e бил сигнал на тел. 112, като полицейските служители са започнали оперативно-издирвателни мероприятия за установяване на извършителя. Той е задържан на 14 юни 2023 г. Установява се съпричастността му и към други грабежи спрямо жени, извършени по същия начин.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Днес, 16.06.2023 г., Районна прокуратура-Пазарджик ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо С.А.