Районен съд-Пазарджик остави в ареста грузинците, откраднали 1 500 лева от аптека

Архив
По искане на Районна прокуратура – Пазарджик съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И.Г., на 30 г. и И.Ш., на 29 г., грузински граждани, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.
Причината е, че на 06.10.2020 г., в гр. Пазарджик, в съучастие, като извършители, отнели чужди движими вещи – пари на стойност 1 500 лв., от владението на фармацевтка, работеща в аптека, без нейното съгласие, с намерение противозаконно да ги присвоят – престъпление по чл. 194, ал.1, във вр. с чл. 20, ал.2 от Наказателния кодекс.
На 6 октомври 2020 г., в гр. Пазарджик, двамата обвиняеми влезли в аптека на ул. „Търговска“. Те носели на лицата си предпазни маски. Единият от тях започнал да разпитва фармацевтката на английски език за цените на разфасовките на различни лекарства. Пострадалата се движела между щандовете, за да му отговори. През това време другият обвиняем стигнал до касата, отворил я и оттам отнел 1 500 лева. Той дал знак на съучастника си да си тръгват и двамата напуснали аптеката. Няколко минути по-късно е бил подаден сигнал в полицията.
По делото са извършени процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, иззети са веществени доказателства и др. Проверява се съпричастността на двамата обвиняеми към извършени подобни кражби и в други градове.
Взетата мярка за неотклонение спрямо И.Г. и И.Ш. подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Пазарджик.