Разкриха извършителите на поредица от кражби в брациговското село Козарско

Архив

Продължава усилената работа по документиране на посегателствата на двама извършители на кражби от територията на брациговското село Козарско, съобщи ха от ОД на МВР. Както вчера съобщихме двама апаши-гастрольори бяха задържани от служителите на група „Криминална полиция“ при РУ-Пещера.

Те проникнали в кафе-аперитив и в цех за тестени изделия, собственост на частни фирми в същото село. От обектите липсвали оборотни пари и различни видове хранителни продукти. Екипи на РУ-Пещера и участъка в Брацигово извършили оглед на местопроизшествията. Служители на група „Криминална полиция“ започнали усилена работа и скоро попаднали в дирите на извършителите.

Оказало се, че това са 21-годишен мъж и негов 16-годишен съучастник, и двамата от Кричим. По време на оперативните действия с двамата полицаите установили, че в същата нощ те са извършили посегателства над микробус и три леки коли паркирани на улици в населеното място.

След като успели да проникнат във возилата извършили кражби на различни неголеми суми пари съхранявани от техните собственици. По случаите се водят досъдебни производства под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.