Равносметката от Държавното първенство по кикбокс в Пазарджик – 5 златни, 6 сребърни и 8 бронзови отличия

Снимка: Фейсбук

 Пазарджик бе домакин на Държавно първенство по кикбокс в стиловете К-1 и фул контакт през изминалата седмица. Повод за гордост бе не само домакинството на града ни, а и това, че пазарджишкият тийм „Спартак Пазарджик 2014“, се представи повече от задоволително като се класира на трето отборно място. Не липсваха и индивидуални постижения на наши спортисти от клуба. Отборът участва с общо 20 състезатели в различните възрастови групи в двата стила (9 на фул контакт и 11 на К-1).

Като равносметка, отличените спортисти в първо, второ и трето място бяха, съответно :

Първо място: Васил Чуков, Александър Рибников, Димитър Шулеков и близнаците Маргарита и Ярослав Парпулови.

Второ място: Петър Перфанов, Костадин Грудев, Кристиан Кузмов, Радослав Янъков, Васил Боюклииски и Стивън Петров

Трето място: Теодор Коев, Илия Ненов, Стефан Аджов, Михаил Костов, Цветан Насковски, Алекс Бойков и Никола Калоянов

Общо 5 златни, 6 сребърни и 8 бронзови отличия и в двете дисциплини.
Както заради добрата организация, така и заради отличното представяне, организаторът и треньор Илко Аджов не спести похвали и благодарностите си:
Браво на всички момчета, проявили мъжество и характер в битките и другите момчета и момичета от клуба ни, които помагаха с каквото могат в организацията на турнира. И специални благодарности на съпругата ми Марияна Влахова, която бе част от цялата организация и сътвори невероятна атмосфера по сценария и подготовката за откриването на първенството” – коментира Аджов пред Boec.bg


По отношение на организационно-техническата част и атмосферата по трибуните, той добави: „
Състезанието премина при изключителна атмосфера и емоции въпреки строгите мерки взети за осъществяването му. Искам да благодаря на всички клубове от федерацията, взели участие, на президента на БККБМТ г-н Галин Димов за подкрепата му и доверието, което ни гласува да бъдем домакини, на съдииския апарат, на Община Пазаджик за подкрепата и на всички били съпричастни с нас тези три дни.

В продължение на своите планове от клуба ще вземат участие с шестима състезатели в летния семинар на SENSHI и KWU International professional league в Камчия, съвместен лагер с „Патриот“ от Дупница в Рила, както и участие в лагера на на националния отбор в „Спортпалас“.

Освен това ще приемат гала вечер за аматьори на 29-ти август в Пазарджик, а на 5-ти септември стартира и лагер на „Свети Влас“. Повечето от тези събития са част от подготовката на някои от юношите на клуба за участието им на Световното първенство в Белград (Сърбия) в края на годината и на другите състезатели за турнирите, които предстоят.