П. Цанкова: Моята кауза е социална община с грижа за хората

Тя благодари на всичките си съграждани, които изпълниха салона на Младежкия дом и заедно направиха това преживяване незабравимо

Снимка: Момент от закриването на кампанията в Септември

Емоционално, вълнуващо и вдъхновяващо беше закриването на кампанията на местната коалицията „БСП за България”, „Партия на ЗЕЛЕНИТЕ”, „Движение за радикална промяна „Българска пролет” в община Септември.

Петя Цанкова, кандидат за кмет на Общината, представи визията си за развитие на общината през следващите четири години и основните приоритети в управленската си програма. Тя акцентира върху промяната на модела на управление на община Септември. Законност, компетентност, прозрачност и отговорност ще бъдат основополагащи в работата на управленския й екип. Тя подчерта, че нейната кауза е социалната община и грижата за човека, като предложи и конкретни мерки – за младите хора, децата, възрастните, болните и социално слабите. Управленската й програма включва спиране на продажбата на общинските имоти и раздаване на общинското богатство на концесия. Комуналните услуги да се извършват от общински дружества, което означава по-евтини цени и по-ниска такса за смет. Общинските имоти да се вкарват в икономика, а не да се разпродават, защото без производство и икономика, няма бъдеще. Привличане на инвеститори и разкриване на работни места. Първата и стъпка ще бъде възстановяване на бюджетите на кметствата и на законововите правомощия на кметовете на населените места да се разпореждат с полагащите им се бюджетни средства.

Тя благодари на всичките си съграждани, които изпълниха салона на Младежкия дом и заедно направиха това преживяване незабравимо. Благодари и на всички кандидати за общински съветници и за кметове на населени места за подкрепата, ентусиазма и енергията по време на кампанията. Петя Цанкова заяви, че е сигурна, че ще бъдат страхотен екип и ще отговорят на високите очаквания на хората за една по-социална община. Благодари на всички онези хора, с които е имала възможността да се запознае по време на десетките срещи през изминалия месец. Даде думата си, че ще бъде обединител, а не разединител на местната общност и че за всички проблеми на общината ще се търсят и прилагат най-добрите управленски решения.

В закриването на кампанията се включиха Фолклорен танцов ансамбъл „Загоровче” – Септември, чийто танцьор е била и Петя Цанкова, Фолклорен ансамбъл „Дорково” и самодейци от Варвара и Семчиново. Пред тези изпълнители тя заяви, че приоритет в работата й ще бъде подкрепата, подпомагането и поощряването на местните културни институции и опазването на културно-историческото наследство и традициите.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!