П О Л У Ф И Н А Л !!!

Хебър победи Дунав с 3:0 гейма и спечели 1/4-финалния плейоф с 2:0 победи. В полуфиналите ще срещне победителят от двубоя Монтана - Добруджа

Снимка: Архив

Атанас Петров започна в обичайния в последно време състав: Станев, Рагин, Ненчев, Ляфтов, Гънтър, Ал. Симеонов, либеро П. Каракашев.

Домакините поведоха с 8:3 в началото на гейма, когато играта на нашите не вървеше. Петров коригира играта, нашите поведоха с 15:22, допуснаха отпускане, но в края на гейма се мобилизираха и го спечелиха с 25:21. В първия гейм нашите момчета ни припомниха за страхотните блокади, които демонстрираха в началото на сезона. Сервисът на моменти бе впечатляващ.

Вторият гейм започна силно за тигрите, които продължиха със силно изпълнение на начален удар и поведоха с 7:2. Резултатът набъбна до 10:3. Станев игра разнообразно, раздвижи всички съотборници, пускаше топки в полето на противника, което направи играта на домакините несигурна. Резултатът продължи да расте, като достигна до 15:4 и 8:22, за да завърши геймът при нерадостното за домакините 25:10. Русенци се опитваха да играят, но разликата в класите бе очевидна.

И третият гейм започна с предимство на Хебър – 2:0 и 4:2. Домакините изравниха и поведоха с 5:4. Добър сервис на Симеонов и контра на Ляфтов изкара Хебър напред. Нашите запазиха преднината си, аплодирани от мощната пазарджишка агитка, която надвика /пък и имаше повод за това/ тази на домакините. В средата на гейма Александър Симеонов изпълни ОСЕМ поредни начални удара, което накара Венци Рагин да вдигне победоносно ръце. Резултат 25:16!

Домакините нямаха никакъв шанс днес. Просто „тигрите“ не им го дадоха!

Хебър бе подкрепян неистово от сериозна агитка, която бе около 35 човека, които пътуваха до Северна България, за да подкрепят своите.