Първа музикална битка между два дуета в „Гласът на България“

Магията на българския фолклор ще взриви сцената на шоуто на Великден

Снимка: bTV

Божествени таланти и изключителни музикални битки ще зарадват феновете и журито на най-гледаното музикално шоу на Великден. На сцената на „Гласът на България“ празника ще посрещнат 14 участници, които ще се изправят един срещу друг във вокални битки.

Иван Лечев ще влезе в историята на предаването у нас като първия треньор, който ще противопостави два дуета, събирайки общо четири таланта в борба за продължаване към следващия етап на състезанието. След като реши коя от двойките заслужава повече да продължи към нокаутите, съдбата на отпадналия дует ще остане в ръцете на Михаела Филева и Камелия, които единствени ще имат правото на кражба в този момент.

След като Графа използва и двете възможности за трансфер на таланти към отбора си, на Великден колегата му Иван Лечев също ще оползотвори втората си кражба и за отпадащите участници спасение ще бъдат само дамите в журито. С провокативния хит „Blurred lines“ Камелия ще тества артистичните заложби на две от остриетата в отбора си, а изпълнението им ще бъде определено, като „най-екстравагантния вокален двубои“. В неделя вечер тя ще получи предложение за дует от свой участник, но със специалното условие да не изпълняват само поп-фолк музика.

Два таланта ще покажат, че с любов към музиката и желание за успех, могат да победят собствената си физика. Момче и момиче от отбора на Михаела ще трябва да пеят на сцената със сериозни здравословни проблеми. Той ще се бори с възли на гласните струни, а тя – с ангина.  По време на репетициите Михаела ще спре сълзите им, като им даде кураж и увереност, че могат да минат през това изпитание и да научат важен за всеки изпълнител урок. Кой от тях ще се справи по-добре в общото изпълнение на „Минаваш през мен“ на Каризма, ще стане ясно в неделя вечер, от 20.00 часа, по bTV.

Музикалният празник ще завърши грандиозно с една от най-красивите български фолклорни песни „Лале ли си, зюмбюл ли си“, чиито изпълнители ще накарат Графа да възкликне, че „Бог и музиката са едно!“. За невъзможното решение, което ще се наложи да вземе, Влади Ампов ще получи съчувствие  и разбиране от колегите в журито, а сълзите в очите на Иван Лечев ще покажат, че дуетът е изпълнил заръката на своя треньор – да пеят така, че да накарат всички да настръхнат и да се гордеят, че са българи.