Пророчеството на Нострадамус: Трета световна война през 2023 година – между кои държави и колко дълго

Снимка: Woman.bg

Алхимикът умира през 1566 г., но векове по-късно хората не забравят неговите предсказания. Пророчествата на Нострадамус продължават да изумяват последователите му със своята точност.

Фармацевтът и алхимик Мишел дьо Нотредам, по-известен като Нострадамус, е познат със своите пророчества. Той живее преди 500 години, но предсказанията на французина все още вълнуват умовете на хората. Във визията му за бъдещето изследователите откриват намек за „Операция Z“ – руска военна специална операция за защита на Донбас. Самият предсказател, според The ​​Sun, вярва, че кризата в Източна Европа може да доведе до голяма война. Очевидно Нотредам описва „апокалиптичния сценарий на третия свят за 2023 г.“.

Ето какво каза Нострадамус за конфликта, който ще обхване страните: „Седем месеца от Великата война хората умират от злодеяния. Руан, Евре няма да паднат пред краля.“ Очевидно алхимикът е сигурен, че редица региони няма да бъдат засегнати от военни действия. Той също така пише за „божествен огън в царската сграда“. Тълкувателите вярват, че тази фраза може да обясни „края на времената“ или началото на формирането на нов световен ред.

Тълкувателите подчертават, че Нострадамус предсказва война в Европа през 2022 г., която ще засегне пряко Париж. Ето неговите реплики, които говорят за случващото се близо до столицата на Франция: „Навсякъде около великия град ще има войници, разположени в полета и градове…“

Според  Yearly-Horoscope над 70% от 6338-те пророчества на Нострадамус са се сбъднали до момента. От тях прогнозите за Френската революция, идването на власт на Адолф Хитлер, Втората световна война, разработването на атомната бомба и атаките на 11 септември.

Източник: „ТРУД“