Прокурор Пламен Пантов: Търсим причините за дерайлирането на влака край Белово, работи се по всички версии

Образувано е досъдебно производство за инцидента с дерайлиралия влак в района на жх гара Белово, каза говорителят на Окръжна прокуратура – Пазарджик Пламен Пантов. Той обясни, че няма пострадали хора, нанесени са само материални щети. При инцидента са дерайлирали локомотивът и първия вагон.

На мястото се извършва оглед от служители на РУ-Полиция в град Септември. Пантов допълни, че вече са взети проби за алкохол и наркотици на машиниста и неговия помощник. Те са отрицателни. Машинистът е съобщил, че преди инцидента са усетили съпротивление при движението на влака, което ги е накарало да предприемат действия за незабавното му спиране, но той е излязъл от релсите.

Досъдебното произвоство, което се наблюдава от Районната прокуратера в Пазарджик ще трябва да изясни точната причина за дерайлирането на композицията. „Работи се по всички версии – от техническа неизправност, до паднала скална маса или човешка намеса“, коментира Пантов. Предстои изтеглянето на влака и възстановяване на нормалното движение в жх участъка Костенец-Белово.