Прокурори от Пазарджик изнесоха лекция пред ученици за Конституцията и съдебната власт по Образователната програма на ВСС

Днес, 18 април 2023 г., прокурори от Окръжна прокуратура–Пазарджик изнесоха лекция по право пред ученици от 11 клас от Езикова гимназия „Бертолт Брехт“ в града. Срещата се проведе по Образователната програма на ВСС „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратура“.

Васил Малинов, заместник-окръжен прокурор, и Стефан Пешев, прокурор, изнесоха лекция пред гимназисти, които се обучават в профилите „История на цивилизациите“ и „Философия“. Те говориха за Конституцията на Република България, правата и задълженията на гражданите, разделението на властите, структурата на съдебната система и професията на магистратите. Прокурорите обясниха и за опасностите от употребата на наркотични вещества и за престъпленията, извършвани от наркозависими лица. Учениците задаваха много въпроси по представените теми.

Предстоят още две срещи на магистратите от Окръжна прокуратура–Пазарджик с ученици от 11 клас на Езиковата гимназия „Бертолт Брехт“ по Образователната програма на ВСС.