Прокуратурата привлече като обвиняем и задържа 49-годишен мъж за отглеждане на марихуана в село Варвара

Днес, 27 април 2023 г., Окръжна прокуратура-Пазарджик привлече като обвиняем Х.Б., на 49 г.  за това, че на 26.04.2023 г. в с. Варвара, общ. Септември, обл. Пазарджик, без надлежно разрешително е произвеждал и държал с цел разпространение  високорисково наркотично вещество, а именно 133 стръка марихуана – престъпление по чл.354а, ал.1, от Наказателния кодекс.

На 26 април 2023 г.  в с. Варвара, общ. Септември, полицейски служители извършили претърсване и изземване в къща, обитавана от Х.Б. В нея открили помещение за отглеждане на растения от вида на конопа. Иззети са били 133 броя – стръкове зелени растения  с различна височина, от 60 см до 1,20 м , с множество съцветия и  листна маса по тях. Намерени са били технически средства за отглеждане на растенията – вентилатори, климатик, осветителни тела и др.  

Обвиняемият Х.Б. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Пазарджик да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.