Продължават даренията за МБАЛ – Пазарджик

Дарението в Кардиологичното отделение

Апарати за измерване на кръвно налягане получи като дарение  Кардиологично отделение на МБАЛ-Пазарджик. Три от тях са механични, а един електронен. Общата стойност на дарените апарати е 248 лв. Дарителят Румен Лупов от Пазарджик пожела да ги връчи лично на началника на Кардиологично отделение д-р Николай Андреев.

Той сподели, че  през лятото на миналата година е бил пациент на отделението и е изключително доволен от лечението и грижите, които са положени за него и с това  скромно дарение иска да изкаже своята благодарност. В тази напрегната ситуация, в която се намират държавата и целият свят трябва да не губим надежда и в такива моменти да се подкрепяме, каза 35-годишният мъж. Той призова  повече хора да се замислят  за медиците, които ги лекуват и също да ги подпомогнат. Началникът на Кардиологично отделение д-р Николай Андреев благодари на дарителя за неговия жест на внимание и подкрепа и призна, че това е първото подобно дарение, което получават от благодарен пациент. Той го определи  като  много подходящо и изключително нужно.  Апаратите ще ни бъдат от голяма полза, отбеляза д-р Андреев и  пожела на  Румен Лупов  да е здрав и  все така добър  човек и  да знае, че може да разчита на тях.

12 мили дами, които в момента са разделени с учениците от своето училище и трябва  да работят дистанционно решиха също  да отделят от своите заплати, за да  дарят за болницата. Дарение в размер на 810 лв. за МБАЛ-Пазарджик направиха  от Основно училище „Св.Кирил и Методий“ в град Ветрен. Средствата са дарени от директорката Лена Парова, учителите Евелина Бикова,Величка Карчева, Йорданка Манилова Соня Шантова, Елка Сестримска, Гинка Самунджи, Елена Петкина, Инна Краева и Марияна Чепилова, психологът Нели Пенкова, счетоводителката Елка Сестримска и Северина Чавдарова от Административно-техническата служба.“Радваме се, че помогнахме, макар и с малко в борбата с COVID-19. Бъдете здрави! Пазете се, защото ние разчитаме на вас! Изпращаме ви нашите горещи прегръдки и силни аплодисменти!“ . Това пише в писмото до болницата директорът на училището Лена Парова.

Севда Алендарова е дарила 100 евро за дарителската кампания „Заедно в битката с COVID-19” , а Силвана Грозданова-10лв.

Средствата на дарителите ще бъдат използвани за закупуване на лични предпазни средства за медицинските работници.

Парично дарение в размер на 2 000лв.  по банковата сметка на МБАЛ-Пазарджик преведоха  и от „ СБМ интернешънъл „ ООД.  Фирмата е изключителен представител за България на FRIESLAND NUTRITION Холандия  и е специализирана във вноса  и търговията  със специализирани храни за бебета, майки кърмачки и малки деца. Дарителите желаят с дарените средства да бъде подпомогнат екипа на Неонатологично отделение.

МБАЛ – Пазарджик благодари на всички дарители с думите:

Мили дарители, искаме да Ви благодарим от все сърце за подкрепата, която ни оказвате и топлите думи, които ни изпращате! Пожелаваме ви много здраве и по- добри дни за всички!