При полицейска акция: Задържаха петима души за притежание на наркотици

Снимка: БГНЕС

Продължават активните дейности на служители от всички структури на ОД МВР-Пазарджик в региона по противодействие на разпространението и притежанието на наркотични вещества.

По време на специализирана акция екипи от сектор”Криминална полиция” при РУ-Пазарджик засекли на улица в село Мало Конаре 36-годишен мъж от гр.Стамболийски. При последвалата проверка се оказало, че пренася в себе си с цел разпространение 19 полиетиленови пликчета със суха листна маса. След направен полеви наркотест се оказало, че става въпрос за синтетичен канабиноид.

На булевард в Пазарджик колегите им от сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при ОД МВР със съдействието на автопатрул от полицейското управление в областния град спрели за проверка лек автомобил „БМВ” с водач 24-годишен мъж от велинградското село Пашови. Във возилото пътувала и 15-годишна девойка от Якоруда, у която криминалистите намерили 9 пликчета със синтетичен канабиноид.

Полицейски автопатрули при РУ-Пазарджик са извършили рутинни проверки на 26-годишен мъж от село Юнаците, двама мъже на 55 и 21 години от пазарджишкото село Мало Конаре. Униформените установили, че тримата носят в себе си различни количества метафметамин и синтетичен канабиноид. И петимата са задържани в арестите за срок от 24 часа. По случаите се водят бързи производства под надзора на прокуратурата в Пазарджик.