При акция: Солидно количество дрога и акцизни стоки без бандерол са иззети в пазарджишкия квартал „Изток“

. Вчера екипи от участъка провели полицейска акция по противодействия на нелегалната търговия с наркотични вещества.

В жилището на 21-годишния И.А. –жител на същия квартал полицаите открили полиетиленов плик пълен със суха зелена листна маса. Последвал полеви наркотест, който реагирал положително на синтетичен канабиноид. Намерени са и вечер подготвени 74 малки полиетилеови топчета, съдържащи от същия по вид дрога.

Заедно с тях полицаите намерили заготовки за разфасоване и оформяне на дозите, електронна везна, както и множество лични документи оставени в залог на дилъра от негови клиенти. Иззета е цялата намерена дрога, която е с обща маса от близо 90 грама.

Според криминалистите от нея е можело да бъдат изработени над 500 малки дози с така наречената „къпана трева“.Дилърът е неизвестен на органите на реда до момента, няма криминални прояви и регистрации. Той е задържан в ареста за срок от 24 часа. Спрямо него е образувано досъдебно производство, което е под наблюдението на Окръжната прокуратура в Пазарджик.

В хода на полицейските действия служителите на полицейския участък спрели за проверка и лек автомобил „Рено“, управляван от живеещия в квартала Й.К.- 57г. Мъжът превозвал с колата си три полиетиленови чувала с общо 30.4 килограма сух нарязан тютюн без бандерол. Стоката е иззета, а спрямо притежателя и се води бързо производство.