Призив – Декларация на Синдикален регионален съюз „Подкрепа“ – Пазарджик

На 18-ти май, 2022 г. от 9.00 ч. в българската столица София ще се проведе национален протест, организиран от Федерацията на транспортните работници към Конфедерацията на труда „Подкрепа“. Транспортните работници и служители в София протестират, поради неспособността на управляващите да заплащат редовно и изцяло трудовите възнаграждения на хората, които се грижат за кръвоносната система на столицата, на хората, на икономиката и обществения живот.

Неспособно да реши въпроса с достойното заплащане на водачите на автобуси, тролеи, трамваи, метрополитен, съвестните и отговорни професионалисти, от които зависи функционирането на обществото, здравето и живота на деца, родители, гражданство, Правителството трябва незабавно да положи необходимите усилия да реши тежката ситуация с горивата в България, с непосилните цени на най-важните суровини за съществуването на държава и общество!

Превозваческият сектор също е поставен на колене, това може да парализира цялата държава и да нанесе тежки щети на обществото с непоправими последствия.

Ще протестират и енергетиците от ТЕЦ „Марица – Изток“, без работата на които държавата ще остане без електроенергия и производство.

СРС „Подкрепа“ – Пазарджик призовава гражданството в София и страната да подкрепи справедливия протест на всички работници, служители и техните семейства, на хората на наемния труд от транспорта и енергетиката, без които няма държава и нация!

13.05.2022г.

Пазарджик