Премиерът Бойко Борисов провери ремонтните дейности на околовръстния път на Велинград

Снимка: Пловдив24

Премиерът Бойко Борисов, министърът на финансите Владислав Горанов, зам.-министърът на регионалното устройство и благоустройството Николай Нанков са във Велинград. Кметът на община Велинград д-р Костадин Коев обясни, че общината се посещава целогодишно от туристи и е важно пътищата да са в добро състояние.

Бойко Борисов коментира, че се разширява се габаритът на околовръстния път на Велинград. Изграждат се и канавки в момента. „Ремонтът на Южния обход на Велинград е дълго чакан проект. Околовръстното беше в много лошо състояние, лесно се наводняваше. Сега се разширява габаритът на пътя, ще се извърши отводняване, изграждат се и канавки. Това ще бъде голямо улеснение както за жителите на града, така и за туристите. Трафикът значително ще се облекчи. Когато хората са доволни и аз съм щастлив“, каза премиерът при проверката на ремонтните дейности на околовръстния път на Велинград.

„Това, което се прави сега в целия регион, е за улеснение. Във всичките над 12 села работим по инфраструктурата. Важно е да се оправи инфраструктурата. Ремонтираме и училищата и детските градини. Ще се изгради и чисто нова детска градина. Селата са живи и има страшно много хора. Ще оправим и образователната инфраструктура“, коментира кметът на Велинград пред министър-председателя..