Премиерът Бойко Борисов посети полигона в Црънча /ОБЗОР/

Снимка: ФБ-Борисов

С бързи темпове напредва строителството на новия комплекс, който се изгражда във военната база на специалните сили в Црънча, написа в профила си във ФБ премиерът Бойко Борисов.

Той коментира, че за него правителството осигури 6 милиона лева. „Доскоро това място беше една гола поляна, а скоро специалните ни сили ще разполагат с модерна база, където да се обучават и да живеят. Българските военни са изключителни професионалисти и заслужават да получат най-доброто оборудване и условия за работа. И ние им ги осигуряваме“, допълни Борисов.

„Изпълняваме всички поети ангажименти към българските военни. В Црънча се изгражда нов комплекс за специалните сили. Той се строи по най-високите международни стандарти. В базата ще има медицински пункт, зала за обучение, столова, фитнес и всичко, от което се нуждаят. 1 милион патрона ще осигурим за нуждите на специалните сили. Закупуваме и 98 бронирани автомобили от най-висок клас от български производител. Специалните сили получиха и нови модерни каски и автомати. Предстои да получат и оборудване за нощно виждане“, коментира Борисов.
Военните декларираха, че са готови и да дадат пример, като се ваксинират, за да може бързо да се преборим с пандемията.