През тази седмица: Потребителите на Център „Чавеколюбие“ в Пазарджик проведоха тематични терапевтични дейности

От началото на ноември Център „Човеколюбие” започна активна дейност. Седмицата започна с планиране на дейностите в организационна сбирка и отбелязване на Деня на народните будители – 1 ноември. След занятие на арт работилница „Човеколюбие” членове на Социалния клуб посетиха изложба в Регионален исторически музей – Пазарджик, на тема „Пазарджишка възрожденска интелигенция”. Участниците имаха възможност да си припомнят живота и делото на духовните будителите на Пазарджик от епохата на Възраждането.

През седмицата се проведоха Час по любов, занятие на клуба по шах, обучителен модул „Трениране на социални умения”, Колеж по семейни отношения. Предоставена беше мобилна услуга на потребители на Центъра от гр. Септември.

Груповата работа за седмицата приключи с обяд, приготвен от членовете на клуб „Вкусно” – програма за рехабилитация на битови умения. Участниците приготвиха вкусен десерт – баница с тиква, произведена в зеленчуковата градина на Центъра. След обяда се проведе тържествена церемония по награждаване на Клиенти на седмицата и месеца за отбелязано развитие по определени критерии – активно и редовно участие в програми, борбен дух, личен пример и др.

В груповата работа се включиха потребители на Центъра, които са ваксинирани срещу КОВИД 19 или са преболедували вирусната инфекция.

Дейностите се проведоха при стриктно спазване мерките срещу КОВИД 19.