През празничните дни: Допълнителни полицейски екипи ще има по главни пътища в областта

Снимка: "Дарик"

Предстоят две поредици от почивни и празнични дни в периода 29 април – 1 май и 6-8 май, съобщиха от ОД на МВР. Очаква се интензивен трафик на автомобили по главните пътища, които преминават през областта още в следобедните часове днес. От изключителна важност е осигуряване на безопасността на движението.

В тази връзка от ОДМВР-Пазарджик е планирано да бъдат позиционирани допълнително полицейски екипи на най-невралгичните точки: АМ „Тракия”, главните пътища Пловдив-Пазарджик-Белово-Костенец, Пазарджик-Панагюрище, Пазарджик-Пещера-Батак, Варвара-Велинград, Пещера-летовище Свети Константин. Батак- летовище „Цигов чарк”. Полицейските служители ще подпомагат движението по най-натоварените пътни отсечки. Ще се извършват и засилени проверки на водачите по отношение употреба на алкохол, наркотични и упойващи вещества, правоспособност.

Активно са включени наличните технически средства за контрол на скоростните режими. Надяваме се водачите да шофират разумно, със съобразена според моментната пътна обстановка скорост, да бъдат търпеливи и спокойни. Водачите на мотоциклети и мотопеди също да спазват правилата за движение по пътищата, да не предприемат рискови маневри и изпреварвания, които могат да доведат до тежки пътни инциденти.