През май: Третокласници и осмокласници с приза „Клас на месеца”

Учениците от трети „а” клас от ОУ „Любен Каравелов” в Пазарджик с класен ръководител Христинка Илкова и от осми „д” клас от Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт в Пазарджик с класен ръководител Мариола Зяпкова заслужиха приза „Клас на месеца”. Те са победители за месец май в своята категория в конкурса, обявен от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ към Община Пазарджик. Класовете бяха отличени с плакет, грамота, шапки с логото на комисията и табло „Клас от добротворци”.

Журито беше впечатлено от номинацията на третокласниците от ОУ „Любен Каравелов” заради многообразието от инициативи – състезания, конкурси, участие в кампанията за набиране на книги за новосъздадения училищен библиотечен кът. Вниманието на комисията бе приковано от писмото, написано от ученика Тодор Герджиков до секретаря на МКБППМН, в което разказва за всекидневните добри дела на своите съученици. След началото на учебната година към класа се присъединило момче, което дълго време било в Германия и макар да говори правилен български език, му се наложило едва в трети клас да се учи на българско четмо и писмо.

След всяко прочитане на урока, Веселин получаваше бурни аплодисменти. Сега пише и чете много добре. Неговите постижения днес са гордост за целия клас, защото сме сплотени, задружни и лесно приобщихме новия ученик, подчертава класната ръководителка. Класът има изработени ясни правила с отговорности и права. Табло-шумомер ни помага да усвояваме тона и нормите на общуване. Учим се да изграждаме позитивни модели на поведение и да ги следваме”.

Ние сме чести гости в класовете на по-малките ученици, споделят третокласниците. Водещи членове сме в клуб „Рицари на книгата”, който е с дългогодишна история и е единственият детски клуб към РБ „Н.Фурнаджиев”. Продължаваме и постоянния проект на рицарите „Големите четат на малките“.

Осмокласниците от Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт заслужиха отличието с активното си участие в дарителската кампания „Капачки за бъдеще” – предали са 50 кг. до момента и продължават да събират капачки и други вторични суровини. Те са сред дейните участници в проекта на фризьорката Ваня Иванова „Сърце в зелено”, като поемат инициативата следващата година се включат още по-активно. Издадоха в аванс, че в момента са заети с подготовката на открит урок на немски език за разделното сметосъбиране така, както се прилага в Германия.

Имаме нужда да живеем в по-добър и по-чист свят, в нашите ръце да го променим в положителна посока”, единодушни са двадесет и петте момичета и момчета и тяхна класна ръководителка.

В края на учебната година МКБППМН към Община Пазарджик ще връчи голямата награда на конкурса – 1000 лева и ще излъчи „Клас на годината”. А таблата „Клас от добротворци” ще бъдат подредени в изложба на видно място в града.