Представят „Напред в бъдещето“ в Септември

Днес в 18.30 часа в град Септември се открива изложбата „Напред в бъдещето” с творби на добре познатия пазарджишки художник Борис Резов. Тази година той навършва 90 години, което е повода за организирането на изложбата.

Роден и работил в Пазарджик, Борис Резов е сред основателите на Дружеството на пазарджишките художници и участва редовно в изложбите му. Голямо творческо вдъхновение той получава от общуването си със своите приятели-художници Панчо Панев, Аспарух Славков и Димитър Казаков – Нерон. Борис Резов има 11 самостоятелни изложби и редица награди за живопис, а два пъти е носител на Почетния знак на галерия Станислав Доспевски. На Галерията той дарява освен свои и рисунки на Димитър Казаков – Нерон.

За неговото изкуство казват, че ни кара да пътуваме напред в бъдещето или назад към човешкия опит, но винаги да тръгваме от едни нравствени начала, които художникът желае да утвърди за всички.

Изложбата се организира от сдружение Загорово и може да бъде видяна до 4 октомври в клуба на Сдружението на адрес Септември, ул. Симеон Велики /до кафе сладкарница „Загоре“/.