Представят „За онова време в Пазарджик и Пазарджишкия край“

Автор на книгата е Лиляна Шулева

Снимка: Плакат на събитието

На 7 март от 16,00 часа в зала „Археология“, в централната сграда на Регионален исторически музей – Пазарджик ще бъде представена книгата „За онова време в Пазарджик и Пазарджишкия край“ с автор Лиляна Шулева.

Изданието представя значителна част от богатото етнографско и фолклорно наследство на трите географски района на Пазарджишкия край и специфичните традиции на Пазарджик като български град. От страниците на тази книга ще научите какви са били местните празници в „онова време на човечност, приятелски вечери, честност, разходки и по-спокойни дни”, как са се забавлявали хората в града и по селата, какви автомобили е имало в Пазарджик и кои са ги карали.

Ще се потопите в атмосферата на традиционната сватба в Западните Родопи, ще се запознаете и с пазарджишките обичаи при раждането на детето и с месенето на „Питите” за него. За древните традиции в народната медицина, за селищата и къщите, за музиката и танците, за пъстрите носии, за хората, които са ги създали, и за още много интересни факти от живота на нашите предшественици можете да прочетете в тази книга.