Представителен танцов състав „Чавдар“ изнася годишен концерт в Пазарджик

Съставът отбелязва и 10 години творческа дейност на художествения ръководител Иван Андров

Представителен танцов състав „Чавдар“ ще представи годишната си продукция на сцената на пазарджишкия театър  от 18:30 ч.  Тази година с концертът ще се отбележат и 10 години творческа дейност на Иван Андров. Съставът ще изпрати и своите абитуриенти.

Чавдарци  участват на най-престижните конкурси в България и по света. Наскоро се завърнаха от Северен Кипър, където създадоха много нови приятелства, спечелиха сърцата на публиката и уважението на организаторите.

А през изминалият уикенд Чавдар донесе 3 награди от  XV конкурс за „Голямата танцова награда 2023“ организиран от Сдружението на танцовите дейци.

  • Първо място за възрастова група от 14-18 години.
  • Награда за костюм
  • Награда на алтернативното жури. Наградата се дава за първи път, а журито е    съставено от ученици от хореографски паралелки.

„Чавдар“ е сред най-старите танцови състави в България, вече на цели 77 години. С голямо богатство от танци, обхващащи всички области в родината ни.  От изключително значение за формацията е да съхрани и предаде стила и автентичността на българските народни ритми, чрез музиката и изпълненията на танците, като държи да се покаже отличаващия стил и характер на съответната етнографска област.