Предприемат се мерки за охраната на мача между отборите на „Хебър“-Пазарджик и ЦСКА-София

Снимка: "Дарик"

Тя ще се състои на 4 май /четвъртък/ на стадион „Георги Бенковски” в гр.Пазарджик, а началото е предвидено за 18.00 часа. В деня на футболната среща касите за продажба на билети ще бъдат отворени след 14.00ч., те са три на брой, като едната от тях ще обслужва само привържениците на гостуващия отбор. Входовете на стадиона ще бъдат отворени в 16.00 часа, като преди да бъдат допускани зрителите ще преминават през щателна полицейска проверка за носене на забранени или опасни предмети. На спортното съоръжение няма да се допуска и вкарването на пластмасови бутилки с вода. Съветваме всички граждани да не чакат последния момент, а да бъдат по-рано на стадиона, тъй като проверките на полицейските органи ще бъдат щателни и влизането ще е малко по-бавно от обикновено. Зрителите да носят със себе си документи за самоличност.

Децата до 14 години влизат задължително с пълнолетен придружител и попълнена декларация.

Предвидени са места за паркиране на феновете на гостите, както и за привържениците на отбора-домакин, като с най-голям капацитет за феновете на домакините е паркинга пред входа на парк „Стадиона” откъм улица „Стоян Ангелов” /бившия автопазар/. Въпреки това отправяме апел към зрителите, които живеят в Пазарджик да дойдат на стадион „Георги Бенковски” пеш или с градския транспорт, за да не се създават предпоставки за пътни инциденти, затруднение за придвижване по улиците в близост до зоната на спортното съоръжение.

В охраната на мероприятието са ангажирани сили и средства от всички структурни звена на Областна дирекция на МВР-Пазарджик от областта, в това число жандармерия от ЗЖУ-Пловдив, екипи на „Специализирани полицейски сили” от ОДМВР-Пловдив и СДВР. Призоваваме любителите на футбола да спазват стриктно указанията на органите на реда и пожелаваме на всички мачът да се превърне в своеобразен празник за всички присъстващи.