Предвиждат строителството на нов мост с две ленти за движение и тротоар над река Бошулска

Прогнозната стойност на обществената поръчка за строителството на новия мост е 1 457 500 лв. без ДДС

Архив

Агенция Пътна инфраструктура откри обществени поръчки за определяне на изпълнители на строителството и надзора на нов мост над р. Бошулска на третокласния път Пазарджик – Бошуля – Ветрен – АМ „Тракия“. Проектът предвижда съоръжението при 11-ти км на третокласния път в с. Бошуля да бъде разрушено и на негово място да се построи нов мост с две ленти за движение и тротоари.

Съоръжението е построено през 30-те години на миналия век и оттогава не е основно ремонтирано. Мостът е с една лента за движение и трафикът по него се осъществява с изчакване. Заради амортизация на съоръжението е ограничено преминаването на превозни средства над 10 тона. Третокласният път осигурява най-кратката връзка на гр. Ветрен с областния център Пазарджик.

Прогнозната стойност на обществената поръчка за строителството на новия мост е  1 457 500 лв. без ДДС /1 749 000 лв. с ДДС/. Срокът за изпълнение е 6 месеца.

Индикативната стойност на обществената поръчка за строителен надзор е 42 500 лв. без ДДС /51 000 лв. с ДДС/. Срокът за изпълнение на консултантските услуги е 7 месеца.