По Великден в областта: Шестима водачи са арестувани за шофиране под въздействие на алкохол и наркотици

Снимка: "ПИК"

Шестима водачи, седнали зад волана под въздействието на алкохол или наркотици, са задържани за времето от петък до днес. Двама от тях предизвикали и пътно-транспортни произшествия.

Малко след полунощ в събота на улица в Панагюрище станал пътен инцидент. 20-годишен водач на „Мерцедес“ не спрял на знак „Стоп“ и отнел предимството на „Форд“ управляван от 30-годишна негова съгражданка. Последвал удар, при който са нанесени само материални щети и по двете возила. Пристигналите на мястото пътни полицаи от РУ-Панагюрище тествали двамата водачи с дрегер, като при мъжа уредът отчел 1.41 промила.

След самокатастрофиране с личния си автомобил бил спипан и 27-годишен жител на Пещера. Той се оказал зад волана с 2.48 промила концентрация на алкохол. Екипи на полицейските управления и сектор „Пътна полиция“ засекли още 39-годишен мъж от велинградското село Долна Дъбева и шофьор на 24 години от София. Те управлявали возилата си съответно с 1.95 и 1.83 промила. 33-годишна дама от Пловдив шофирала „Опел“-а си по улиците на областния град под въздействието на наркотици. Автопатрули при РУ-Панагюрище и участъка в Стрелча спрели за рутинна проверка „Фолксваген“ с водач 37-годишен стрелчанин.

Оказало се, че той е с положителна проба за употреба на наркотици и 2.24 промила алкохолна концентрация. И шестимата са задържани за срок от 24 часа в арестите на полицейските управления в региона. Спрямо тях са образувани бързи производства.