Потресаващо! Девет са задържани за наркотици или за шофиране след употребата им

Действията на полицейските служители са осъществени по време на полицейска акция по противодействие на разпространението и притежанието на дрога в областта.

Архив

Криминалисти от РУ-Септември засекли 17-годишен столичанин. По време на личния обиск е установено, че тийнейджърът държи в себе си 4 малки топчета със зелена листна маса. Последвал полеви наркотест, който реагирал положително на марихуана. В жилището му във Ветрен полицаите открили още 7 топчета със същия по вид наркотик.

По същото време във Ветрен е спипан 27-годишният М.Р. Той носел също топче със суха марихуана.

Ден по-късно на централния булевард в Септември автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Ауди“. Водач на автомобила бил септемвриецът Д.И.- 23г., а до него пътувал съгражданинът му А.М.- 24г. Униформените установили, че пасажерът носи полиетиленов плик със суха марихуана с тегло от близо 7 грама. Водачът пък бил зад волана под въздействието на наркотици.

При проверки в село Церово полицаите от местния участък установили, че И.Б.- 25г. и В.Г.- 22г., и двамата жители на същото село притежават няколко бучки с бял прах. Полевият наркотест реагирал положително на амфетамин с общо тегло от близо 10 грама.

Тази нощ на улица в Пазарджик екип на полицейското управление извършил проверка на 34-годишния пазарджиклия А.К. Така у мъжът, който е стар познайник на органите на реда бил открит плик тип „спейсбек“ с бяло кристално вещество, което малко по-късно се оказало метамфетамин.

Криминалисти от РУ-Панагюрище открили у К.С.- 34г. от средногорския град малко топче, което се оказало кетамин.

Вчера следобед на пътя между Пазарджик и село Ивайло автопатрул при полицейското управления в областния град спрял за проверка „Опел“ с водач 30-годишната Б.Ш. Оказало се, че младата дама е зад волана под въздействието на упойващи вещества.

И деветимата са задържани в арестите на управленията в региона, а спрямо тях са образувани бързи производства.