Потребителите на център „Човеколюбие“ отбелязаха Великден с тематични дейности

Комплексът за социални услуги „Човеколюбие”  в Пазарджик също отбеляза светлия християнски празник Великден. Подготовката за празника се проведе през цялата предходна седмица.

В занятията на арт работилница „Човеколюбие” бяха изработени специални кошнички за великденски яйца. На 12 април се проведе изнесена арт работилница в Етнографски музей, където участниците се учиха да оцветяват великденски яйца по технология чрез отпечатъци и апликации. Следобед членовете на клуб „Вкусно” боядисаха великденските яйца в Комплекса.

Великденското тържество започна с вкусна великденска трапеза, подготвена от членовете на клуб „Вкусно”. Управителят на Комплекса –  Мария Мерджанова, поздрави присъстващите с настъпващия празник. Всички получиха козунак и великденски яйца. Участници се „чукнаха” с яйца за здраве и късмет.

След празничния обяд се проведе модул „Мотивиране за развитие” – награждаване на Клиенти на седмицата и Клиент на месеца за постигнат напредък по определени критерии – личен пример, редовно участие в програми, борбен дух и др. Представена беше презентация за Атонски манастир, изготвена от потребител на Комплекса.

Празничният ден продължи с презентация за Великден – история, традиции, обичаи. По време на модул „Забавни дейности” присъстващите забавляваха с изпълненията на народни песни на акордеон от Ивелин П.