Посолството на Швейцария похвали Мехмед Бозов и община Сърница

„Честността е най-добрата политика!“ – ​така започва публикация на Посолството на Швейцария в страната ни с добри думи за Община Сърница и нейния служител Мехмед Бозов. В текста се казва, че Дневният център за деца и младежи с увреждания в родопското градче разполага с нови рехабилитационни съоръжения, купени с швейцарски пари – 4500 франка. Те пък са открити случайно от Мехмед при ремонта на социалното заведение в мебели, дарени от фондация „Солидарна Швейцария – Източна Европа“.

Доблестният родопчанин не си и помисля да се възползва от неочаквания късмет, а веднага предава парите на ръководството на общината. Кметът Неби Бозов веднага информира дарителите за откритите пари, но така и не се разбира как те са се появили сред мебелите и уредите от дарението. Затова от фондацията връщат отговор: сумата да бъде похарчена за нуждите на хората с увреждания в Дневния център.

Припомняме, че по този начин бяха осигурени рехабилитационни уреди от най-висок клас, каквито малката Община Сърница надали можеше да си позволи без доброто дело на фондацията и почтената постъпка на Мехмед Бозов.

„Каква страхотна история, нали?“ – пишат още от Посолството. И припомнят, че от 2016 г. швейцарската фондация подкрепя Сърница с дарения за местни хора в нужда, социални каузи и услуги.