Полицията съставя по акт на ден за нарушения по наредбите за обществен ред в общините

Съставени са 80 акта за последните три месеца

Снимка: Архив

Засилен контрол по спазване на обществения ред и най-вече на нощната тишина се осъществява на територията на областта. Екипите извършващи патрулно-постова дейност имат за задача да реагират своевременно на сигнали за дейности обезпокояващи спокойствието на гражданите. През летните месеци традиционно се провеждат множество тържества по различни поводи и това води след себе си до по-засилен контрол от страна на районните управления.

През месеците май, юни и юли на територията на региона са съставени общо 80 акта за установени нарушения по наредбите за опазване на обществения ред в общините. Редом с тях са издавани и множество протоколи за предупреждения или разпореждания съгласно Закона за Министерството на вътрешните работи.

През изминалата нощ полицейска операция на екипи от сектор „Пътна полиция“ и районните управления в областта е осъществена на територията обслужвана от управленията в Пазарджик и Септември. По време на нейното провеждане не са констатирани нарушения на изискванията на местните наредби или Закона за защита от шума в околната среда. Успоредно с това е извършен засилен контрол над участниците в движението по пътищата. От извършените проверки са установени общо 74 нарушения, за които са съставени 37 акта и 24 фиша. Двама от проверените водачи са били зад волана с отнети свидетелства за управление на МПС.