Полицията призовава за търпение и спазване на ограниченията по време на празниците

ОДМВР пожелава на всички здраве, спокойни и щастливи празнични и почивни дни.

Архив

Предстоят поредица от празнични и почивни дни. Надяваме се повечето от вас да ги прекарат в релаксираща празнична атмосфера със семействата си по местата, където живеят, а не да предприемат необосновани и безсмислени пътувания до близки, познати или приятели по цялата страна. Ще дойде време и това да стане възможно, но все още е необходимо стриктно да спазваме правилата, за да не дадем възможност за разрастване на коронавирусната инфекция.

Както знаете продължават работата си обособените осем КПП на входно-изходните точки от и към гр.Пазарджик. Полицейските служители, които ще дежурят на тях нямат за цел да Ви създават допълнителни проблеми и затруднения или да Ви връщат просто „заради спорта”. Тяхната задача е следят стриктно за спазване на основанията за пътуване извън и към областния център. Неизрядните граждани или тези, чиито основания за пътуване не отговарят на изискванията ще бъдат връщани обратно. Припомняме, че за целта всички граждани трябва да са попълнили декларации, за вида на причината, поради която се налага пътуването. При попълване на неверни данни или обстоятелства носят наказателна или административна отговорност.

Вече са разрешени посещенията и разходки в парковете в цялата област, но при стриктно спазване на изискванията в заповедта издадена от Министъра на здравеопазването. Контрола за нейното изпълнение е възложен на съответните общински администрации, полицията и РЗИ. Полицейските служители ще следят и стриктно за носенето на предпазни маски на обществени места, а на нарушителите ще бъдат съставяни актове. Припомняме, че санкциите в тази връзка варират между 300 и 1000 лева. Екипи на пътна и охранителна полиция ще бъдат позиционирани на основните пътни артерии в областта заради очаквания засилен трафик на леки и товарни автомобили. Ще се извършва контрол за спазване на скоростните режими с наличните технически средства, като във фокуса на органите на реда ще са мотоциклетистите и мотопедистите.

Благодарим на всички за разбирането, за търпението при спазване на ограниченията, които изтърпяваме заедно. Пожелаваме на всички здраве, спокойни и щастливи празнични и почивни дни.