Полицията планира редица мерки за предстоящите почивни дни

Предвидено е извеждане на максимален брой полицейски екипи от пътна, охранителна и криминална полиция

Снимка: Архив

На първо място е осигуряване на безопасността на движението,  заради очаквания засилен автомобилен трафик – на 5 септември от 16 до 20 часа и на 6 септември от 8  до 12 часа, както и на последния от серията почивни дни – 8 септември, за времето от 14 до 20 часа, когато се очаква обратен трафик – в посока към големите градове.

В региона основен акцент на пътните и охранителните полицаи ще бъде насочен към автомагистрала „Тракия“, към главните пътища – Пазарджик-Пловдив, Варвава-Велинград, Пазарджик-Пещера-Батак-Цигов чарк, Пазарджик-Панагюрище. В почивните дни се предвижда и провеждане на специализирана полицейска операция, насочена срещу шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества, ще се проверява и за правоспособността на водачите. Проверките ще се извършват по всички пътища и малките населени места. Особено внимание ще се насочи върху товарния трафик на автомобили с максимална маса над 12 тона по АМ „Тракия“ – на 5 септември за времето от 16.00 до 20.00 часа и на 08 септември от 14.00 до 20.00 часа.

Във всички общински центрове ще бъде осигурена полицейска охрана на всички масови мероприятия, свързани с Деня на Съединението 6-ти септември. Предвидено е извеждане на максимален брой полицейски екипи от пътна, охранителна и криминална полиция.

Ръководството на Областната дирекция на МВР в Пазарджик пожелава на всички жители и гости на областта празнични и почивни дни изпълнени с радост и приповдигнато настроение.