Полицията в действие! Трима от кв. Изток са задържани пред банков клон

Жителите на кв. Изток отказали да изпълнят полицейско разпореждане

Архив

Случката се разиграла на централния булевард в областния град пред банков клон, където имало струпване на хора. Автопатрул от групата за опазване на обществения ред при районното управление в Пазарджик изпълнявайки активен контрол за спазване на меките за ограничаване на епидемията от коронавирус забелязал струпването на много хора пред сградата на банковата институция.

Униформените започнали по високоговорителя на служебния автомобил да разпореждат на гражданите да не се струпват на едно място, както и да се разредят на безопасно разстояние. Въпреки това няколко от чакащите демонстративно неглижирали опитите на униформените да въведат ред, като продължили да се скупчват към останалите.

Полицаите реагирали незабавно, извършили проверка на три от лицата, които се оказали братята Е.Р.-27г. и В.Р.-32г., както и 29-годишната О.К., всичките от Пазарджик. Установено е, че единият от мъжете и жената са били до скоро под карантина, но тя е изтекла преди 3 дни.

На тримата са съставени актове за неизпълнение на полицейските разпореждания. Те са задържани в ареста на Районното управление в Пазарджик. Дейностите по контрол над пребиваването на граждани на обществени места и недопускане струпването на много хора продължават на територията на цялата област.