Полицейски производства са образувани спрямо петима шофьори в региона

Снимка: БГНЕС

Полицейски производства са образувани спрямо петима шофьори. През нощта на 23 срещу 24 декември на главен път Пазарджик-Пловдив, на кръговото кръстовище при разклона за село Мало Конаре станал инцидент. 32-годишният С.П. от пазарджишкото село Алеко Константиново загубил управлението над „Опел“-а си. Колата се отклонила от пътя и се спряла в близост до бензиностанция. Пристигналите на мястото екипи на сектор „Пътна полиция“ установили, че шофьорът е зад волана с 1.25 промила концентрация на алкохол.

Далеч по-почерпен от него се оказал велинградчанинът М.С.-63г. На 25 декември следобед на кръстовище в курорта той предприел маневра на заден ход с „Хюндай“-я си. Така се блъснал в паркирания зад него лек автомобил „Сузуки“. За радост в резултат на инцидента няма пострадали хора, но са нанесени материални щети по возилата. Оказало се, че М.С. шофира със „скромните“  2.53 промила алкохолна концентрация.

При рутинни проверки са засечени С.Е.- 51г. от Сливен и Н.С.-50г. от Пещера. Те управлявали под въздействието на алкохол с концентрация съответно 1.58 и 1.25 промила. 30-годишният П.П от Пещера пък бил спипан да управлява „Фолксваген“ с регистрационен номер издаден за „Ивеко“.