Полицейска проверка спипа непълнолетни в питейни заведения

Предстои съставянето на актове за установените нарушения съгласно Закона за закрила на детето.

Архив

Специализираната полицейска операция е проведена на територията на Пазарджик от служители на отдел „Охранителна полиция“, сектор „Противодействие на криминалната престъпност“, на районните управления в Пазарджик, Пещера, Септември и Панагюрище.

През нощта в петък срещу събота униформени и криминалисти извършили проверка на питейни и увеселителни заведения, нощни клубове и обществени места около тях. Така органите на реда установили 16 непълнолетни, които след 22 часа пребивавали без пълнолетен придружител в питейни и увеселителни  заведения.

В противоречие с всички забрани на някои от тийнейджърите бил сервиран и алкохол. Установен е и случай, при който пълнолетен младеж е предоставил личната си карта на свой непълнолетен приятел, за да я представи пред проверяващите полицаи. На две от заведенията е проверена и охраната съгласно Закона за частната охранителна дейност.

Установени са нередности при воденето на необходимата документация. Всички непълнолетни са отведени в Районното управление в Пазарджик.

Там е установена тяхната самоличност и са проведени беседи с инспектори „Детска педагогическа стая“. След това срещу разписка всички деца са предадени на родителите им. Предстои съставянето на актове за установените нарушения съгласно Закона за закрила на детето.