Полицейска операция по няколко направления е извършена през почивните дни. Вижте резултатите

Снимка: Архив

През двата почивни дни на територията на цялата област се проведена полицейска операция по няколко направления на дейност. В нея са взели участие служители от всички структурни звена на дирекцията. В хода на провеждането и екип на РУ-Пещера засякъл лек автомобил „БМВ“ на пътя за брациговското село Исперихово. Униформените спрели возилото и предприели проверка. Оказало се, че негов водач е А.Т.- 28г. от Стамболийски, а до него пътувал 18-годишният Р.К. При вида на униформените пътникът опитал да се отърве от електронна везна и няколко хартиени и полиетиленови плика. Оказало се, че това са почти 19 грама суха марихуана разпределени в малки дози и хартиено пакетче с метамфетамин. Дрогата е иззета, а двамата са задържани в ареста за срок от 24 часа.

При засилените проверки са заловени  пазарджиклиите С.Д.- 32г. и С.С.-34г., Е.З.- 23г. от Белово, Н.Г.-21г. от София и Х.С.-24г. от Ракитово. Оказало се, че петимата са зад волана под въздействието на наркотични вещества. И двамата водачи от областния град униформените открили и няколко дози с марихуана и амфетамин. Семчиновецът Т.Д.- 30г. и С.И.- 30г. от Пещера били зад волана след почерпка с алкохол, съответно 1.36 и 1.76 промила.

Органите на реда са установили и два случая на незаконно притежание на акцизни стоки без бандерол. В Панагюрище било установено, че Ц.Д.- 62г. съхранявал 320 къса с цигари, а С.М.- 47г. от Пловдив превозва с автомобил 115 литра алкохол, всичките без бандерол. Спрямо мъжете се водят преписка и бързо производство.