Полицаи със служебно куче издирват крадец в нивите между Злокучене и Карабунар

Полицай успял да задържи единия крадец, но другия успял да избяга и към момента се укрива от органите на реда

Снимка: zoomania.org

Служители на полицейското управление в Септември установиха извършителите на противозаконно отнемане на лек автомобил. Случката се разиграла вчера на улица в Белово. Собственикът на лек автомобил „Ситроен“ паркирал колата си на централния булевард на градчето, като оставил ключовете на таблото.

Малко по-късно установил, че автомобилът го няма и подал сигнал в полицията. Няколко часа по-късно полицейски служител от РУ-Септември засякъл издирваната кола на пътя между селата Злокучене и Карабунар. Той незабавно уведомил колегите си и предприел преследване.

Колата се отклонила встрани от пътя, от нея излезли двама млади мъже и побягнали. Униформеният успял да задържи единия, който се оказал Г.К. на 23г. от софийското село Владая. Другият успял да избяга и към момента се укрива от органите на реда. Екипи на полицейското управление в Септември и участъка в Белово подпомогнати от водач на служебно куче от ОДМВР-Пазарджик продължават издирването му. По случая е образувано полицейско производство.