Полицаи откриха наркотици и артефакти в радиловска къща

Продължава активната работа на криминалистите от региона по противодействие на разпространението на наркотици

Откритата дрога

Вчера специализирана полицейска операция по ограничаването на разпространението на наркотици е проведена от екипи на група „Криминална полиция“ при РУ-Пещера.

Те атакували къща в пещерското село Радилово, собственост на 24-годишния Г.В. Вътре полицаите открили полиетиленов плик пригоден за вакуумиране, който бил пълен със суха зелена листна маса, както и чанта със същото съдържание. Последвали полеви наркотестове, като и в двата случая пробите се оказали положителни за марихуана. Иззетото наркотично вещество е с общо тегло от 1.130 килограма. Намерени са още електронна везна, пликове за разфасоване на дрогата, както и хартиено топче със семена.

Криминалистите продължили претърсването и се натъкнали на множество предмети представляващи културно-исторически  ценности. Иззети са 26 броя монети с различен диаметър,  накити и украшения, части от глинени съдове. Г.В. е задържан в ареста за срок от 24 часа. Спрямо него са образувани две полицейски производства. Работата по случая продължава под наблюдението на прокуратурата.

Откритите ценности