Покупките на храни на открито през лятото крият рискове

Снимка: Webcafe

В разгара на лятото – вкусни изкушения вече ни дебнат почти на всяка крачка – по пазарите в страната, по алеите на големите паркове и по пътя към плажа в морските ни курорти.

С повишаването на градусите обаче расте и рискът от хранителни натравяния, информира NOVA. Особено ако продуктите не се съхраняват правилно. Проучване на европейски потребителски организации показа, че най-опасните храни през лятото са: месото, майонезата, морските дарове и някои плодове и зеленчуци. Тъй като при тях размножаването на бактериите при високи градуси става с най-бърза скорост.

Още по-внимателна е, когато избира храни за детето си. Особено след като разбира за случая с диня с мирис на ацетон, за който сигнализираха потребители в социалните мрежи.