Позиция: Нерегламентираните сметища в село Мало Конаре ще бъдат почистени до дни

Снимка: Кметството в Мало Конаре

Нерегламентираните сметища в село Мало Конаре ще бъдат почистени до дни, съобщи кметът на населеното място Димчо Караиванов. Той уточни, че сигналът за образуваното сметище на ул. „42-ра“ в селото е приет и сведен до знанието на отдел „Екология“ в Общината в Пазарджик, откъдето се очаква да бъде изпратен багер, който да отстрани боклуците. Очаква се това да стане през следващата седмица.

Подобна е ситуацията и в района на гробищния парк в селото, където също се очаква да бъде почистено до дни.

От Кметството в селото призовават жителите да бъдат отговорни и да изхвърлят сметта, битовите и строителните отпадъци на регламентираните за това места. Призивът е хората да не изхвърлят угарта от печките на дърва и въглища в контейнерите, защото се самозапалват и амортизират бързо.

От години недобросъвестни жители на селото с каруци извозват битови и строителни отпадъци на мерата до АМ „Тракия“, като дори ги изсипват в напоителните и отводнителните канали. В района на ромската махала при надлеза над магистралата също има образувани големи нерегламентирани сметища.

Припомняме, че читател на Pa1.bg изпрати снимка със сигнал за голямо нерегламентирано сметище, образувано на ул. „42-ра“ в селото с молба да бъдат сезирани институциите, отговорни за неговото почистване.