Позиция на Общински съвет на БСП в гр. Септември

Във връзка с информация, изнесена в медиите по т.нар. случай за кражба на плочи в с.Карабунар, община Септември, сме длъжни да обявим мнението и на другата страна, тъй като несправедливо е засегнато името на един от активистите на БСП в селото. За какво става въпрос ?

Снимка: Архив

Всеизвестен факт е, че в с. Карабунар в момента има ремонтни дейности. Ръководител на обекта разрешава на местните жители да вземат отпадъчен материал – плочки и бордюри. Останалите непотребни се изхвърлят в края на селото. В сряда, 6 март 2019 г. приятел на Борис Джонев отправя към него молба да отиде с микробуса на Джонев и да вземе 90 плочки, които били необходими за настилането на пътека в двора му. Кметът на селото  Каменарски пристига в 18.30 часа пред Джоневи. Първоначално разрешава качването на плочки и бордюри. Изненадващо обаче  пристигат двама полицая, след това още четирима полицейски служители. Правят опис на буса, следва разпит на собствениците и двама свидетели. Органите на реда правят преброяване на плочките в двора, поставени преди 40 години и не намират складирани плочки. По незнайни причини обаче Борис Джонев и синът му Костадин са  отведени в Районното управление на МВР в  Септември. Това се случва към 22.00 ч. в сряда. Един от полицаите влиза в къщата и стои в коридора да ги изчака, за да бъдат отведени. Другите полицаи тръгват със Стоил Павлов за дома му, за да направят оглед на терена, върху който ще се редят плочките. Стоил Павлов също е отведен в управлението на полицията в Септември, но  в 1.00 часа го освобождават.

Такива са фактите, които са неоспорими. Останалото е опит за набеждаване и злепоставяне на Джоневи-баща и син, както и на Стоил Павлов.

Още по-тревожно е как в цялата тази , „съшита с бели конци“, история се използва държавната машина, респ.МВР, като репресивен орган и се внушават едни неистини, които влияят негативно върху авторитета и доброто име на трима граждани.