Пожарникари получиха награда за професионализъм, човечност и отзивчивост

По разпореждане на директора на РДПБЗН-Пазарджик комисар Ангел Дудов четиримата мъже бяха наградени.

Снимка: Пресцентър ОДМВР

Пожарникари от Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението в Пазарджик“ бяха отличени за своя професионализъм и човешко отношение.

На 27 януари вечерта екип от РСПБЗН-Пазарджик е изпратен в жилищна кооперация  за съдействие на медици от „Спешна помощ“. Към мястото са тръгнали командирът на екипа Георги Миньов, пожарникарите Ясен Анчев, Стойко Стоянов и водачът на специализирания автомобил Петър Панов. Пристигайки те разбрали, че възрастен мъж, в много тежко здравословно състояние не може да бъде пренесен от апартамента на втория етаж до линейката. Тогава действайки много бързо и адекватно четиримата огнеборци с помощта на носилка са пренесли старецът от жилището до линейката с медицинския екип.

За съжаление малко по-късно огнеборците били информирани, че мъжът е починал. Въпреки това неговото семейство изказа сърдечната си благодарност към пожарникарите в опита им да помогнат.

В тази връзка по разпореждане на директора на РДПБЗН-Пазарджик комисар Ангел Дудов четиримата мъже бяха наградени. Началникът на районната служба главен инспектор Васил Недялков ги отличи с „писмена похвала“ заради техния професионализъм, човечност и отзивчивост при изпълнение на служебните им задължения.