Подводен музей в Гърция : Уникални находки под остров Алонисос в Егейско море

Единственият подводен музей в Гърция вече приема посетител. Разположен е на дълбочина от 28 метра във водите на Егейско море до остров Алонисос и се радва на голям интерес от водолази от цял свят.

На дълбочина от 28 метра в кристалните води на морето до остров Алонисос приема посетители единственият подводен музей в Гърция.

Водолази от цял свят пристигат и интересът е огромен.
Според археолозите останките до остров Алонисос са на голям търговски кораб, потънал около 425г. преди новата ера. 
Той е бил натоварен с хиляди амфори с вино от античния град Менде на Халкидики и от остров Папаретос ,днешния Скопелос. Корабът е бил с дължина около 25 метра и са запазени амфорите и част от корпуса.

В края на миналия век случайно рибар до остров Алонисос открива останките на кораба, който се счита от специалистите сред най-важните останки от античността. Туристите – водолази имат възможност да разгледат подводния музей.

Информационен център на острова предлага виртуално гмуркане, като използва технологии за обогатена реалност, съобщи кметът на острова Петрос Вафинис.
Остров Алонисос тази година фокусира вниманието на туристи от цял свят и с това, че всички жители са ваксинирани.

Хотелите са резервирани до края на месец септември.Мястото е забележително с борови гори,който преливат до брега на морето.

Източник: БНР