“Планинско спасяване” – област Пазарджик бе удостоено с почетна награда в конкурса „Мисията доброволец (НЕ)възможна“ 2023

Сдружение “Планинско спасяване” – област Пазарджик бе удостоено с почетна награда в категория “Доброволческа мисия” от тазгодишното издание на конкурса „Мисията доброволец (НЕ)възможна“ 2023, организиран от Министерство на младежта и спорта. Награда е във връзка с кампанията, която организацията проведе за събиране и изпращане на хуманитарна помощ след земетресението в Турция и Сирия.

Доброволците от пазарджишката организация получиха плакет за второ място, както и възхищението и признанието на организаторите на престижния конкурс.

В чест на наградените министърът на младежта и спорта Димитър Илиев заяви, че „доброволчеството дава възможност на младите хора на България да демонстрират активното си гражданско участие, съпричастност към предизвикателствата на съвременния свят, грижа за другия и умения за споделяне на общочовешки ценности. Вярвам, че усилията ни ще дадат резултати, за да може ползите от доброволческата дейност както за доброволците, така и за всички, които получават помощ и подкрепа от тях, да се мултиплицират“.

От своя страна представителите на Сдружение “Планинско спасяване” – област Пазарджик благодариха сърдечно за признанието: “Изказваме нашите благодарности към Министерство на младежта и спорта и Национална Асоциация на Доброволците в Република България – НАДРБ за гласуваното ни доверие и високата оценка за дейността ни. Отговорността, която поемаме с тази награда, е да продължим да развиваме доброволческата си дейност, защото го правим със сърце и душа. За да бъде „Мисията доброволец – (НЕ)възможна!. Благодарим за номинацията, наградата и подкрепата! Продължаваме да творим добро!

Изявените български спортисти Йордан Йовчев, Ивет Горанова и Станимира Петрова, както и актьорът Мариан Бачев връчиха наградите в четирите категории – „Доброволец“, „Доброволческа мисия“, „Хуманитарна инициатива“ и „Доброволческа организация“.

В събитието участие взеха още танцов състав ,,Чудесия“, Школата на Балет – Нова – Нова Център, Яна Каменова, Валентина Александрова и Дара Екимова.

Инициативата „Мисията Доброволец – (НЕ)Възможна“ се организира за осма поредна година от ММС по случай 5-и декември, Международния ден на доброволеца. Целта й е популяризирането на добрите практики на изявени млади хора и организации в сферата на доброволчеството.

***

Припомняме, че Сдружение  “Планинско спасяване – област Пазарджик” е неправителствена организация, специализирана в издирване и спасяване в трудно достъпни и пресечени терени в извън градска среда. Тя е създадена в началото на 2016 г., като от 2019 г. е член на Националната асоциация на доброволците в Република България. Доброволците от Пазарджик са посветили времето си и на редица обществени инициативи, сред които Състезание за изкачване сградата на общината в Пазарджик, състезание “Млад спасител”, Акции по пролетно и есенно засаждане на дръвчета и много други.