Пешеходка и мотоциклетист са пострадали при пътни инциденти в областта

Архив

Пешеходка и мотоциклетист са пострадали при пътни инциденти през изминалото денонощие, съобщиха от ОД на МВР. Както вече съобщихме първият инцидент е станал вчера сутринта на улица в центъра на Пазарджик. 44-годишен водач на лек автомобил „Мерцедес“ от пазарджишкото село Синитово при маневра за ляв завой се е блъснал странично в преминаващ мотоциклет „Хонда“, управляван от 62-годишен пазарджиклия.

Мотористът загубил контрол над возилото си и се ударил в намиращо се наблизо дърво. Той е транспортиран от екип на „Спешна помощ“ в МБАЛ-Пазарджик с фрактури и наранявания в областта на гръдния кош и главата. Причините довели до инцидента са в процес на изясняване.

Втората катастрофа е регистрирана около 14.15 ч. на кръстовище във Велинград. Водач на лек автомобил „Хонда“, живеещ във Велинград е блъснал пресичащата на пешеходна пътека 76-годишна жена от курорта.

Пострадалата е транспортирана от линейка на „Спешна помощ“ и настанена в областната болница в Пазарджик с фрактура на крака. И при двата случая водачите участвали в инцидентите са тествани за употреба на алкохол и наркотични вещества, като пробите им са отрицателни. Образувани са досъдебни производства.