Пет дни с Шон Пен по bTV Cinema

Последният филм от панорамата с лошото момче на Холивуд открива Месеца на Оскарите по филмовия канал на bTV

Снимка: bTV

Наричат го лошо момче и скандален, но въпреки това той е един от актьорите за пример в Холивуд – носител на „Оскар“ и  с общо пет номинации за престижната статуетка, има още стотина номинации и още толкова награди, подкрепя редица социални каузи.

С „ Реката на тайните“ (Mystic River), филмът, който му носи първия Оскар, започва и Месеца на Оскарите по bTV Cinema.  Преди това обаче, в четири поредни вечери от 21:00 ч., зрителите ще имат възможността да се насладят на някои от най-добрите ленти с участието на Шон Пен.

На 30 януари в „Дървото на живота“ (The Tree of Life), режисьорът Терънс Малик кани новата надежда на Холивуд – Хънтър Макракън, заедно с безспорната звезда Брад Пит. Историята е за семейство от Запада с трима синове, на фокус е животът на най-големия – Джак (Шон Пен).

В „21 грама“ (21 Grams), в четвъртък, актьорската компания на Шон Пен е не по-малко звездна – Наоми Уотс, Дани Хюстън, Еди Марсан,  Бенисио Дел Торо,  Шарлът Гейнсбърг.

Шон Пен е в ролята на бивш агент на правителствените спецчасти, чието минало започва да го преследва, след като някогашните му работодатели правят опит да го убият. „Стрелецът“  (The Gunman) е на 1 февруари, а в първия ден от уикенда е „Гангстерски отдел“ (The Gangster Squad, САЩ), където Шон е безпощадният гангстер Мики Коен, който държи Лос Анджелис в ръцете си.