Петокласници от ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ зарадваха болни деца в МБАЛ- Пазарджик

Коледна благотворителна акция ”Подари играчка на болно дете”  организираха  учениците   от  5 „в” клас на ОУ „Проф. Иван Батаклиев”

Момент от посещението в МБАЛ- Пазарджик

Двадесет деца, придружени от техния класен ръководител  г-жа Николина Кръстанова, посетиха МБАЛ-Пазарджик. Те се срещнаха с  болни деца, които са настанени за лечение в Първо и Второ детско отделение, за да ги зарадват с коледни подаръци.  Всяко  болно дете  получи  плюшена играчка, шоколадови лакомства, сокче и картичка.

От името на учениците Йоана Папазова  поздрави  малките пациенти на двете отделения.

„Казват, че по Коледа се случват чудеса. Нека ние бъдем това коледно чудо за вас”. Учениците от ОУ „Проф. Иван Батаклиев”  пожелаха  на болните деца  бързо  възстановяване и прибиране  за празниците  в къщи.

Лично изпълнителният директор на МБАЛ-Пазарджик  д-р Красимир Темнилов  изказа благодарност към малките дарители за техния мил жест.

„Благодаря ви, мили деца, че точно преди Коледа показвате такава съпричастност и загриженост   към  болните ни пациенти в двете детски отделения. Надявам се и в бъдеще  да продължавате да правите такива добрини”, заяви  д-р Темнилов. Той пожела на учениците да сбъдват мечтите си. Да  бъдат здрави и за Коледа да получат подаръците, които са си пожелали.  Малките дарители получиха и благодарствено писмо  от името на ръководството на МБАЛ-Пазарджик.

Посещението в болницата за учениците приключи  в ЦСМП-Пазарджик, където имаха възможност  да се запознаят с работата на спешните медици  и да  разгледат  линейка.