Петобойците на СК „Шампион“ стартираха отлично сезона

СК”Шампион” е единственият клуб по модерен петобой в България  със собствена конна база и коне.

Момент от състезанието

Повече от успешно премина Държавното първенство по модерен петобой за спортистите от СК”Шампион” при мъжете, жените и младежи и девойки до 21 години, което се проведе в София в комплекс „Академик“.

Състезателите на клуба бяха най-малки по възраст в това състезание, едва 16 и 15 годишни, които добиха право за участие след силните си класирания през 2019 година. Момичетата в състав: Юлия Спасова, Михаела Зонова и Виктория Пенева завоюваха вицешампионски титли при жени и девойки до 21. Индивидуално Михаела Зонова се класира на 3 място при девойките.

Любомир Германов, на 16 години с 3-ти резултат  при мъжете на комбинирана дисциплина се класира на 2 място при младежите, а заедно с Емил Грозданов и Ангел Франгов спечелиха вицешампионска титла за младежи.

С тези си постижения момчетата добиха право на класиране при мъжете на втория кръг на Държавното първенство. През месец юни предстои Европейското първенство за възраст под 17 годишни и Световно първенство през октомври, за където ще е насочена подготовката на младите ни състезатели. Те ще вземат участие и в Световната купа, която ще се проведе в София.

От тази година всички състезатели по модерен петобой в СК”Шампион’ започнаха занимания по конен спорт с треньор Валентин Георгиев. Петата дисциплина в петобоя децата тренират на собствените на клуба коне „Звезда“ и „Група“, като СК”Шампион” е единственият клуб по модерен петобой в България  със собствена конна база и коне.